+45 40 88 88 29 lise@verbesser.dk

Ekspertråd: Hvordan får man et godt netværk?

Global_networking
Lise_Nordklitgaard

Skrevet af Lise Nordklitgaard

Som netværksekspert består en del af mit arbejde i at uddanne inden for netværk. Jeg afholder oplæg og arrangerer workshops, som belyser nuancerne, mulighederne og fordelene ved at bruge netværk aktivt. Jeg ser frem til at snakke meget mere netværk sammen med jer!

22. september 2023

Ekspertråd: Hvordan får man et godt netværk?

I en verden, hvor forbindelser og relationer spiller en afgørende rolle i erhvervslivet, er et stærkt netværk guld værd. Men hvordan bygger og vedligeholder du egentlig et godt netværk – ja,  hvordan får man et godt netværk? 

Lad os udforske nogle områder, der kan hjælpe dig med at dygtiggøre dig i at netværke, og kunsten det er at bruge det aktivt og strategisk.

Husk diversitet i dit netværk

Når du opbygger dit netværk, er det vigtigt at tænke bredt. Diversitet i dit netværk kan åbne døre til nye perspektiver og muligheder. Interagér med mennesker fra forskellige brancher, kulturelle baggrunde og erfaringsniveauer. Mangfoldigheden herfra kan berige dit netværk og give dig adgang til unikke indsigter.

Men der er en vigtig balancegang at holde i hævd: I et erhvervsnetværk er det eksempelvis ikke nødvendigvis det mest effektive og givtige, at diversiteten blandt medlemmer er for stor. Det er også vigtigt at have nogle holdepunkter, hvor medlemmerne er ret ens. 

Det kan f.eks. være følgende temaer: 

  • Alle medlemmer er iværksættere. 
  • Alle medlemmerne er nogenlunde samme sted i livet.
  • Alle medlemmerne kommer fra samme lokalområde. 

Lær mere om: Hvorfor er netværk vigtigt?

Sådan får du balance i dit netværk

Balance er nemlig nøglen til et vellykket netværk. Det handler om at give og tage på en måde, der skaber værdi for alle involverede. Del din viden og ressourcer, og vær villig til at hjælpe andre i dit netværk. Vedligehold forbindelserne ved at være aktiv og engageret, og vær dig selv – autenticitet er vigtig i netværksverdenen.

Men vær også bevidst om din egen værdi. Du skal stimuleres fagligt, ligesom som du også skal kunne byde ind og udvide andres horisont. 

Læs mere om: Hvad er en netværksstrategi?

Stem din faglighed med dit erhvervsnetværk

Det bringer os videre til næste punkt. Dit netværk bør nemlig være relevant for din professionelle retning og mål. Vælg de rette platforme, der passer til din branche, og identificer dine mål med netværket. Er det at finde jobmuligheder, samarbejdspartnere eller innovative perspektiver på forretningsudvikling? 

At have klare mål hjælper med at målrette dine netværksindsats, og det er i sidste ende med til at besvare, hvordan man får et godt netværk..

💡 Bonus info: Meget tyder på, at et erhvervsnetværk fremmer vækstmulighederne for din virksomhed. Flere end 9 ud af 10 iværksættere mener ikke, at regeringen har nok fokus på iværksætteri (Danske Iværksættere 2024). Det understøtter incitamentet om, at de gevinster, du får med sparring, er givtigt i forhold til at udvikle din forretning.

Vær tålmodig og vedholdende

Opbygning af et netværk er en langsigtet investering. Vær tålmodig, når du arbejder på at opbygge meningsfulde forbindelser. Det tager tid at se resultaterne af dit arbejde, men med vedholdenhed vil du opleve, hvordan dit netværk bliver en ressource, der gør en forskel i din karriere.

Læs mere her: How-to: Hvordan udvider jeg mit netværk?

At have et godt netværk er en færdighed, der kan læres og udvikles over tid. Ved at integrere diversitet, målrette din faglighed, finde den rette balance og udvise tålmodighed og vedholdenhed, kan du opbygge et netværk, der er en aktiv og værdifuld del af din professionelle rejse.

Vil du lære mere om netværk?

Hvad er en netværksstrategi?

Hvad er en netværksstrategi?

Hvad er en netværksstrategi? At opbygge og vedligeholde professionelle netværk er afgørende for din karriere og...

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få tilsendt en E-bog

I Verbesser-netværket modtager du eksklusivt netværksindhold. Brug vores ekspertviden i hverdagen
– alt sammen til 0 kr. 

 

Kort tid efter du opgiver din email adresse, tilsender vi dig i første omgang vores E-bog:
"24 tips og tricks: En guide til at få mere ud af dit netværk"

Tillykke! Du er nu officielt medlem af Verbesser!