+45 40 88 88 29 lise@verbesser.dk

How-to: Hvordan udvider jeg mit netværk?

Computer_og_netvaerk
Lise_Nordklitgaard

Skrevet af Lise Nordklitgaard

Som netværksekspert består en del af mit arbejde i at uddanne inden for netværk. Jeg afholder oplæg og arrangerer workshops, som belyser nuancerne, mulighederne og fordelene ved at bruge netværk aktivt. Jeg ser frem til at snakke meget mere netværk sammen med jer!

18. december 2023

How-to: Hvordan udvider jeg mit netværk?

At udvide dit netværk er som at dyrke en have; det kræver tid, pleje og en solid strategi. Men frygt ej! Vi har sammensat nogle punkter med praktiske tips, som ikke kun hjælper dig med at udvide dit netværk, men også gør processen mere effektiv.

Sådan kommer du i kontakt med dit kommende erhvervsnetværk

At opbygge et stærkt erhvervsnetværk begynder med at tage det første skridt. Her er nogle trin til at komme i kontakt med dit kommende netværk:

Gør dit hjemmearbejde: 

Start med at undersøge brancher, arrangementer og personer, der interesserer dig. At have en forståelse for, hvad der allerede findes, kan hjælpe dig med at målrette din indsats og finde de rigtige kontakter.

Tag del i lokale arrangementer: 

Fysiske arrangementer som konferencer, workshops og møder er ideelle muligheder for at møde folk ansigt til ansigt. Husk at medbringe visitkort og være åben for samtaler med nye mennesker.

Online netværk: 

Sociale medier som LinkedIn er uvurderlige redskaber til at udvide dit netværk. Sørg for at have en opdateret profil, del relevante indlæg og kommentér på andres. LinkedIn-grupper er også gode steder at engagere sig i diskussioner indenfor dit fagområde, men det vender vi tilbage med.

Lær kunsten i at lytte: 

At stille spørgsmål og virkelig lytte til andre er nøglen til at opbygge meningsfulde forbindelser. Vis interesse for deres historier og erfaringer. Generelt elsker folk at fortælle om deres forretning, og hvis du efterspørger viden, de har, som du ikke har, så er det de færreste, der ikke mærker en form for faglig stolthed i at dele ud af den.

💡 Bonus info: Ifølge en undersøgelse foretaget af The Referral Engine, er 92% af forbrugerne mere tilbøjelige til at stole på anbefalinger fra mennesker, de kender.

Vær proaktiv: 

Tøv ikke med at tage det første skridt. Send en besked eller email til personer, du gerne vil lære bedre at kende. Fortæl dem, hvorfor du er interesseret i at forbinde og hvordan det kan være til gensidig fordel.

Det er altid godt at kunne tilbyde noget til gengæld i sit netværk. Balancen i at dele og modtage er vigtig at være opmærksom på. Det er ok at iagttage og lytte, men der findes et skel, hvor det kan opfattes som udnyttelse. 

Læs mere om: Hvad er en netværksstrategi?

Brug LinkedIn optimalt

Vi har allerede været lidt inde på det i forbindelse med punktet: ‘Online netværk’. LinkedIn er en af de mest magtfulde platforme til erhvervsnetværk, men det kræver mere end blot at have en profil. Der er mange måder at udnytte LinkedIns mange fordele og muligheder, men det er vigtigt at understrege, at du naturligvis skal mærke efter, hvordan du har lyst til at bruge det. 

Her er nogle tips til, hvordan du kan at få mest muligt ud af LinkedIn:

Opdatér din profil: 

Sørg for, at din profil er komplet med et professionelt billede, en opsigtsvækkende overskrift og en velformuleret resumé. Det kan alle tage sig tid til, og det gør alle. Det mest grundlæggende er at have sin egen profil sat op og trimmet til. 

Forbind med alle: 

Tøv ikke med at forbinde med tidligere kollegaer, klassekammerater og branchebekendte. Jo flere forbindelser, desto større er dit netværkspotentiale – og dine forretningsmuligheder gennem netværk. En forbindelsesanmodning på LinkedIn kan slet ikke sammenlignes med en venneanmodning på f.eks. Facebook eller Instagram.

På LinkedIn er alle bevidste om, at det er netværk, det handler om, og man behøver bestemt ikke have en venskabelig relation, før det er socialt acceptabelt at anmode herover. Så bare kom i gang og udvid dit netværk gennem anmodninger. 

💡Bonus info: Ifølge The New York Times, vil 65% af nye forretningsmuligheder komme fra eksisterende netværk og mund-til-mund-anbefalinger.

Del indhold: 

Ja, det er så her, hvor man er til det ene eller det andet. For du kan med fordel dele interessante artikler, videoer eller opdateringer inden for dit fagområde på LinkedIn. Det viser, at du er engageret inden for dit område og gerne deler ud af den værdifulde viden, du finder interessant og nyttig. 

Føler du, at du har noget fagligt og inspirerende på sinde, så er LinkedIn den helt rette platform at dele på. Men det er naturligvis en smagsag, om man ønsker at være aktiv på den måde. 

Du kan også være faglig aktiv i kommentarsporet på diverse opslag  – det er sådan lidt en mellemting. 

Vær aktiv i grupper: 

Find LinkedIn-grupper, der er relevante for din branche eller interesseområde, og deltag i diskussioner. Dette er en fantastisk måde at møde ligesindede personer på.

Der findes f.eks. et hav af marketing-grupper, hvor den seneste viden og nyeste trends bliver delt. Hvis du selv er lidt af en marketingguru, kan du jo give dit besyv med, men ellers kan du også sagtens blot observere og lade dig inspirere helt gratis. 

Bliv klogere her: Hvad bruger man LinkedIn til?

Netværker du, som du bør?

Med fare for at gentage os selv i tidligere opslag og på vores forskellige sider på hjemmesiden, så er det ikke nok at have et stort netværk; det skal også plejes. Her er nogle spørgsmål at overveje: 

  • Er dine forbindelser gensidigt gavnlige? Et vellykket netværk handler om at give og modtage. Sørg for, at dine forbindelser også drager fordel af at kende dig.
  • Følger du op? Efter du har mødt nye mennesker, er det vigtigt at følge op. Send en takkemail, inviter dem til en kop kaffe eller fortsæt samtalen online.

Dyrker du relationerne? Lad ikke dine forbindelser falde i glemmebogen. Hold kontakten ved at dele relevant indhold og lytte til deres behov.

Vil du lære mere om netværk?

Hvad er en netværksstrategi?

Hvad er en netværksstrategi?

Hvad er en netværksstrategi? At opbygge og vedligeholde professionelle netværk er afgørende for din karriere og...

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få tilsendt en E-bog

I Verbesser-netværket modtager du eksklusivt netværksindhold. Brug vores ekspertviden i hverdagen
– alt sammen til 0 kr. 

 

Kort tid efter du opgiver din email adresse, tilsender vi dig i første omgang vores E-bog:
"24 tips og tricks: En guide til at få mere ud af dit netværk"

Tillykke! Du er nu officielt medlem af Verbesser!