+45 40 88 88 29 lise@verbesser.dk

Gevinsterne ved erhvervsnetværk: Hvordan sparring kan booste din forretning

Lise_Nordklitgaard

Skrevet af Lise Nordklitgaard

Som netværksekspert består en del af mit arbejde i at uddanne inden for netværk. Jeg afholder oplæg og arrangerer workshops, som belyser nuancerne, mulighederne og fordelene ved at bruge netværk aktivt. Jeg ser frem til at snakke meget mere netværk sammen med jer!

7. juni 2024

Gennem deltagelse i netværk og opbygning af stærke relationer finder du den nødvendige støtte og motivation til at overvinde udfordringerne og vokse din virksomhed. Her finder du gevinsterne ved at netværke og ultimativt, hvordan du booster din forretning. 

Sparring: Dit hemmelige våben

Sparring betyder at få feedback og nye perspektiver på dine ideer, hvilket kan hjælpe dig med at undgå faldgruber og finde innovative løsninger. Ifølge en artikel fra Forbes understreger de efter interview med ledende figurer fra erhvervslivet at sparring er og forbliver en afgørende komponent for at styrke ledelseskompetencer og forretningsbeslutninger. 

Netværk giver adgang til en bred vifte af erfaringer og viden, som kan være afgørende for at træffe informerede beslutninger. Det gælder stort set for alle virksomheder uanset størrelse. Vi erfarer, at der er en fejlagtig opfattelse af, at selvstændige har mere brug for sparring end etablerede virksomheder med flere ansatte.

Jovist, behovet for bestemt type sparring kan variere alt efter virksomhedsstørrelse. Større virksomheder ser f.eks et større behov for sparring ift. ledelsesværktøjer for at mindske sygdomsfravær. Mindre virksomheder har f.eks. et større behov for sparring inden for den operative drift eller strukturelle systemer. 

Vidensdeling: Sammen er vi stærkere

Vidensdeling er essentiel for forretningsudvikling. Ifølge en rapport fra McKinsey & Company kan effektiv vidensdeling øge produktiviteten med op til 25%. Det lyder måske som en lidt forvrænget analyse, og vi skal da også indrømme herinde på redaktionen (læs: redaktion på hele to personer), at vi lige skulle dykke lidt nærmere ned i den analyse. 

De 25% skyldes hovedsageligt reduceret informationssøgningstid, hurtigere beslutningstagning og øget innovation, og det kommer bl.a. fra deltagelse i netværksmøder og workshops, hvor du som virksomhed får adgang til en skattekiste af viden.

Når medarbejdere, ledere eller selvstændige har adgang til netværk, hvor de kan dele viden og samarbejde, opstår der en kultur af åbenhed og innovation. Dette fremmer kreativ problemløsning og hurtigere udvikling af nye ideer. Vidensdeling gør det muligt for medarbejdere at finde og genbruge eksisterende viden, hvilket blandt andet minimerer informationssøgningtid. 

Dette kan især være nyttigt i større organisationer, hvor eksperter er spredt ud over forskellige afdelinger og geografiske placeringer. Det kan også have sine gevinster, hvis man har mange roller i egen virksomhed.

Nye forretningsmuligheder: Udvid din horisont

Den helt åbenlyse (for nogen) grund til at deltage i netværk er for udnytte nye forretningsmuligheder. Et netværk åbner per definition døren til nye forretningsmuligheder. I nogle professionelle netværk er det hele omdrejningspunktet, I andre er det et biprodukt af den relation, man over tid etablerer med sine mednetværkere. 

Gennem netværk kan du møde potentielle kunder, samarbejdspartnere og investorer. Ifølge Stanford University kan stærke netværksforbindelser resultere i op til 70% flere forretningsmuligheder. Ofte opstår de bedste forretningsaftaler fra relationer, der er opbygget gennem netværk, hvor tillid og kendskab spiller en stor rolle.

Derfor anbefaler vi altid at være tålmodig med sit netværk ift. salg. 

Støtte og motivation: Du er ikke alene

Iværksætteri kan være en ensom rejse, men et stærkt netværk kan være din støttepude. Ifølge en undersøgelse fra University of Michigan kan social støtte fra et professionelt netværk reducere stress og øge velvære blandt iværksættere. Her finder du andre, der forstår dine udfordringer og sejre. Dette kan give dig den nødvendige motivation og støtte til at fortsætte, selv når tingene bliver svære.

Familie er én ting, men der er ingen, der forstår en iværksætter forretningsmæssigt som en anden iværksætter. 

Ensomhed foregår ikke kun i enkeltmandsvirksomheder. Som leder i en organisation kan det også være ensomt. Hvis tingene går skidt, falder det tilbage på dig, og du har som leder et stort ansvar socialt og professionelt overfor dine medarbejdere. Som leder får du nogle helt andre ansvarsområder, som kan være ensomt at sidde på – det er her, et netværk kan være midlet, hvor du får den sparring, du har brug for til at udvikle dig, komme igennem vigtige beslutningsprocesser osv. 

Husk: Netværk kan alt!

Kilder 

Forbes: “ How Leaders Strategically Enhance Their Networks For Maximum Impact” 

McKinsey & Company: “The social economy: Unlocking value and productivity through social technologies”

Stanford Graduate School of Business, “The Importance of Networking”

University of Michigan: “Social Support | Taking Charge of Your Wellbeing”

Vil du lære mere om netværk?

Hvad er en netværksstrategi?

Hvad er en netværksstrategi?

Hvad er en netværksstrategi? At opbygge og vedligeholde professionelle netværk er afgørende for din karriere og...

Hvad bruger man LinkedIn til?

Hvad bruger man LinkedIn til?

Hvad bruger man LinkedIn til? LinkedIn har udviklet sig fra at være en simpel online CV-database til en kraftfuld...

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få tilsendt en E-bog

I Verbesser-netværket modtager du eksklusivt netværksindhold. Brug vores ekspertviden i hverdagen
– alt sammen til 0 kr. 

 

Kort tid efter du opgiver din email adresse, tilsender vi dig i første omgang vores E-bog:
"24 tips og tricks: En guide til at få mere ud af dit netværk"

Tillykke! Du er nu officielt medlem af Verbesser!